Citadels Classic

Disponibil la comanda

64 RON  59 RON
Economisesti: 5 RON 

Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori8
Durata (minute)90
Dependent lingvisticMinor
TematicaCacealma
Construire de orase
Fantasy
Joc de carti
Medieval
MecaniciPuteri diferite ale jucatorilor
Tragere de carti
Anul Publicarii2016
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Fantasy Flight Games
  • Pret final(excluzand transportul)

În Citadele, jucătorii au roluri noi la fiecare rundă. Aceste personaje angajate ajută pentru a face rost de aur și a construi clădiri. Jocul se termină la sfârșitul turei în care un jucător construiește a 8-a clădire.Jucătorii își număra puntele și jucătorul cu cele mai multe puncte câștiga.

Jucătorii trebuie să echilibreze cu atenție alegerea rolurilor, acumularea de aur și construcțiile pentru a construi cele 8 clădiri cât mai repede posibil.

Jucătorii încep cu un număr de cărți cu clădiri în mână. Clădirile vin în 5 culori, cele mov având de obicei abilități speciale iar celelalte aducând beneficii pentru un anumit personaj. La începutul fiecărei runde, jucătorul care a fost regele în tură anterioară decartează un personaj la întâmplare din cele 8, își alege unul și da mai departe mână de cărți până toți au ales un personaj. Fiecare personaj are o abilitate specială și folosirea lor depinde de situația în care te afli. Personajele acționează în ordinea numerică: asasinul elimină un personaj, hoțul fură de la un alt personaj, vrăjitorul schimbă cărțile, razboinicul distruge clădiri și așa mai departe.

La o tură, un jucător câștiga 2 bani de aur (sau trage 2 cărți de clădiri din care alege una singură), apoi opțional construiește o clădire (sau 3 dacă este arhitectul). Clădirile au diferite punctaje. La sfârșitul jocului jucătorii mai câștiga puncte dacă au construit 8 clădiri sau dacă au clădiri din toate cele 5 culori.

Premii si nominalizari:
2000 Spiel des Jahres nominee.
2000 Meeples' Choice Award winner.
2000 A la carte 1st Place, Fairplay Magazine prize for card games
2000 Deutscher Spiele Preis 6th Place.
2001 Nederlandse Spellenprijs winner.
2001 International Gamers Award Best Strategy Game Nominee.
2000 Fairplay À la carte Winner
2007 Golden Geek Best Card Game Nominee
2001 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee