Ticket to Ride Nederland

Numar produse:

109 RON
In stoc

ComplexitateMica
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori6
Durata (minute)45
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciConstructie rute
Joc pe echipe
Management de carti de joc
Realizare colectii
Tragere de carti
TematicaCalatorie
Transporturi
Trenuri
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Extensie
  • Produs de: Days of Wonder
  • Pret final(excluzand transportul)

Ticket to Ride Nederland conţine o nouă tablă de joc cu reguli noi pentru folosirea jocurilode bază Ticket to Ride sau Ticket to Ride: Europe, jucătorul realizând acum sistemul de căi ferate din Olanda.

Modul de joc din Ticket to Ride Nederland rămâne acelaşi – jucătorii adună cărţi de tren pentru a revendica drumurile dintre două oraşe cu scopul de a completa biletele de tren deţinute – dar această versiune răsuceşte jocul în două feluri. Întâi, aproape fiecare drum de pe tabla de joc este dublu, cu două linii unind oraşele. Ambele sunt în joc indiferent de numărul participanţilor. În al doilea rând, fiecare drum – simplu sau dublu – are o taxă de pod pe care jucătorul trebuie să o achite când construieşte calea ferată. La o cale ferată simplă sau la prima linie a uneia duble, jucătorul plăteşte suma – 1-4 monezi - băncii; la construirea celei de-a doua linii, taxa este plătită persoanei care a construit prima linie. Se începe cu 30 de monezi de fiecare, iar cel care nu mai poate plăti taxa face un împrumut, iar fiecare împrumut costă 5 puncte la finalul jocului.

Pentru a evita preluarea de împrumuturi, monezile contând la sfârşit, jucătorii primesc un bonus bazat pe suma pe care o au în raport cu ceilalţi. De exemplu, într-un joc cu cinci participanţi, cel care deţine cei mai mulţi bani primeşte un bons de 55 de puncte, al doilea 35 de puncte, iar restul 20, 10 şi 0 puncte. Dacă însă cineva a luat un împrumut îşi pierde dreptul la aceste bonusuri, aşa încât participanţi la joc sunt stimulaţi să construiască rapid şi mereu.

Totuşi, aceste bonusuri sunt contrabalansate de existenţa numeroaselor bilete de destinaţie cu valoare mare: şase au peste 29 de puncte în timp ce alte 17 au între 17 şi 26 de puncte.

Componente:
• 1 tablă de joc;
• 44 de bilete de destinaţie;
• Jetoane pentru taxa de pod;
• Regulament.


Comentarii curente: 1