Carcassonne: Winter Edition

Disponibil la comanda

89 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
LimbaGermana
Romana
Engleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori5
Durata (minute)45
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciControl teritorial
Plasare de oameni
Plasare de placuțe
TematicaConstruire de orase
Medieval
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Hans im Gluck
  • Pret final(excluzand transportul)

Carcassonne: Winter Edition aduce zăpada în clasicul joc Carcassonne. În afara pieselor obișnuite din jocul original, aici acoperite de zăpadă, apar douăsprezece piese noi.

Carcassonne este un joc în care harta este construită de jucători prin plasarea pieselor (pătrățele cu peisaje) pe care le vor trage la întâmplare. Piesele pot conține un oraș, un drum, o pajiște, o mânăstire sau o combinație din cele enumerate. Apoi acestea trebuiesc plasate adiacente cu celelalte piese jucate astfel încât să se potrivească (oraș cu oraș, pajiște cu pajiște, drum cu drum, etc). După plasarea piesei, jucătorul decide dacă plasează un omuleț (meeple) pe acea zonă pentru ca atunci când aria este completă să poată câștiga puncte.

În timpul unui joc de Carcassone, jucătorii se confruntă cu decizii ce trebuiesc luate: să plaseze ultimul meeple pe o arie sau să își extindă orașul, să încurce alți jucători plasându-le piese greu de completat sua să le folosească pentru ei. Cum jucătorii vor extrage câte o piese, jocul se va mișca rapid chiar dacă se joacă cu toate opțiunile și posibilitățile (Jocul are disponbile o serie întreagă de extensii)