Cardline: Globetrotter

Disponibil la comanda

64 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori8
Durata (minute)15
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciEsti norocos?
TematicaCalatorie
Educational
Joc de carti
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata7+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Asmodee
  • Pret final(excluzand transportul)

În Cardline: Globetrotter, ca şi în predecesorul său Cardline: Animaux, jucătorii trebuie să scape cât mai repede de cărţi, iar primul care rămâne cu mâna goală câştigă.

Jocul include aproape 100 de cărţi. Ambele feţe ale fiecărei cărţi descriu o ţară, dar doar o parte prezintă informaţii despre suprafaţa, populaţia, GDP şi emisia de dioxid de carbon. Pentru fiecare joc, jucătorii hotărăsc înainte de a juca, care dintre cele patru trăsături va fi comparată între ţări.

La început, fiecare jucător plasează un anumit număr al cărţilor de ţări în faţa lor, cu caracteristicile ascunse. O carte este etalată cu trăsăturile sale în centrul mesei. Jucătorii, la turul lor, îşi aşează câte o carte din setul său în linie pe masă, între oricare două cărţi sau la capătul şirului. După ce depune cartea, îi dezvăluie caracteristicile. Dacă a plasat cartea corect, în funcţie de caracteristica folosită, totul este bine, în caz contrar, cartea este eliminată din joc, iar concurentul ia o alta din pachet şi îl adaugă la setul său de cărţi.

Jucătorul care scapă primul de cărţi, aşezându-le în ordinea corectă, câştigă. Dacă sunt mai mulţi jucători care rămân fără cărţi în aceeaşi rundă, atunci ceilalţi sunt eliminaţi şi respectivii mai joacă încă o carte pentru runda decisivă. Dacă un singur jucător rămâne fără cărţi după runda bonus, câştigă. Altfel, jocul Cardline: Globetrotter continuă pănâ când se evidenţiază câştigătorul.