Cluedo: Harry Potter (Romanian Edition)

Disponibil la comanda

184 RON
Momentan nu este in stoc

  • Model: Joc de baza
  • Produs de: Hasbro
  • Pret final(excluzand transportul)

Cluedo - Harry Potter este un joc de societate in limba romana ce te provoaca sa rezolvi misterele de la Scoala de Magie Hogwarts. In acest joc. vei interpreta unul dintre personajele de la Hogwarts, Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna sau Neville, cu scopul de a descoperi misterul disparitiei unui coleg de la Scoala de Magie: CINE, CUM (cu ajutorul carui obiect magic sau carei vraji) si UNDE s-a intamplat.

Jocul contine: o tabla de joc, un plic pentru a ascunde detaliile crimei, un carnetel pentru detectivi, 6 pioni - personaje, 21 cartonase negre, 13 cartonase rosii cu bonusuri, 6 forme de arme si doua zaruri.

Cum se joaca:

1. Se aseaza cele 6 arme si cele 6 personaje in mijlocul tablei de joc (chiar si atunci cand sunt mai putin de 6 jucatori).

2. Fiecare jucator isi alege un personaj din lista de suspecti, pe care il va interpreta.

3. Cartonasele negre se separa pe categorii (arme, suspecti, camere) si se amesteca separat. Din fiecare dintre acestea se alege, la intamplare si fara ca niciun jucator sa stie ce s-a extras, cate un cartonas din fiecare, iar cele 3 cartonase se introduc ulterior in plicul galben, acestea constituind scena crimei. Cartonasele negre ramase se amesteca impreuna si se impart apoi in mod egal jucatorilor si vor ramane secrete.

4. Fiecarui jucator i se imparte cate o pagina din carnetelul pentru detectivi, pe care va trebui sa-si noteze camerele, personajele si armele care, in urma unor intrebari, nu sunt implicate in crima.

5. Primul jucator care incepe este cel ce are un numar mai mare pe zaruri.

6. Atunci cand este randul tau, arunca zarurile, muta si intra intr-o camera.

7. Odata intrat in camera, poti sa pui o intrebare Cluedo celorlalti jucatori (despre un suspect, o arma si camera in care tocmai ai intrat). In urma acestei intrebari, poti afla diferite raspunsuri legate de crima. De exemplu: daca un alt jucator detine un personaj, o arma sau o camera despre care ai intrebat, iti vei nota pe foaia de indicii, eliminand din variantele de ipoteze.

8. Pe parcursul jocului vei elimina suspecti, camere si arme si vei reusi sa afli cine, unde si cu ce a produs crima.

Cand crezi ca ai dezlegat misterul disparitiei, du-te la Burrow, emite ipoteza finala si vezi daca ai dreptate si ai castigat.

Cluedo este un boardgame creat in anul 1950, de britanicul Anthony E. Pratt.

Editia Harry Potter este perfecta pentru fanii universului magic creat de autoarea britanica J. K. Rowling.