Forbidden Island (English Edition)

Numar produse:

109 RON
In stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)30
Dependent lingvisticMinor
TematicaAventura
Joc de carti
MecaniciCooperativ
Miscare pe tabla
Puteri diferite ale jucatorilor
Realizare colectii
Sistem bazat pe puncte de actiuni
Tabla modulara
Anul Publicarii2010
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Gamewright
  • Pret final(excluzand transportul)

Forbidden Island este un cooperativ impresionant din punct de vedere vizual. În loc de a câştiga prin competiţie împotriva celorlalţi jucători ca în majoritatea jocurilor, toată lumea trebuie să lucreze împreună pentru a câştiga jocul. Jucătorii îşi mută pionii pe rând pe insulă, care se construieşte aranjând multe plăcuţe foarte frumos realizate înainte ca jocul să înceapă. Pe parcursul jocului, din ce în ce mai multe părţi ale insulei se scufundă, devenind neutilizabile, iar ritmul creşte. Jucătorii folosesc strategii pentru a împiedica scufundarea insulei, în timp ce încearcă să colecteze comori şi obiecte. Pe măsură ce nivelul apei creşte, devine din ce în ce mai dificil şi multe sacrificii trebuiesc făcute.
Ce permite jocului să se diferenţieze de alte jocuri cooperative este atenţia la detalii a componentelor. Vine într-o cutie metalică tocmai potrivită de pus pe un raft. Comorile din plastic şi pionii din lemn sunt bine sculptaţi şi încap perfect în cutie. Cărţile sunt durabile, bine printate şi uşor de înţeles. Plăcuţele insulei sunt o adevărată bijuterie: sunt printate cu culori vibrante, fiecare cu o imagine unică şi minunată.
Cu mai multe niveluri de dificultate, personaje diferite din care să alegi(fiecare cu o abilitate specială), multe opţiuni de a forma insula şi variaţii ale jocului permit jocului să aibă o rejucabilitate mare. Jocul se poate juca în 2-4 jucători(deşi poate acomoda şi 5). Mai mulţi jucători se traduce într-un joc mai rapid şi mai dificil deşi ajutorul în plus poate face diferenţa. Este un joc la care te distrezi, dificil pt jucători de toate vârstele.
Pentru cei cărora le-a plăcut Forbidden Island în 2013 s-a lansat Forbidden Desert.
Premii şi nominalizări:


Comentarii curente: 1