Mascarade

Numar produse:

77 RON
In stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori12
Durata (minute)30
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciPuteri diferite ale jucatorilor
TematicaCacealma
Joc de petrecere
Medieval
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Repos Production
  • Pret final(excluzand transportul)
Descarca regulament:Engleza

Jucătorii în Mascarade încep cu 6 monezi şi un caracter ales aleator. Personajele stau cu faţa în sus cât jucătorii să le memoreze, mai mult sau mai puţin, apoi sunt puse cu faţa în jos. Scopul tău este să fii primul jucător cu 13 monezi şi deşi începi cu aproape jumătate din punctaj poţi ajunge la mai puţine puncte la fel ca şi la mai multe.
Pe tur poţi face una din cele 3 acţiuni :
1. Anunţarea personajului tău : Revendică puterea acelui pesonaj şi fă acţiunea asociată. Nu trebuie să ai personajul respectiv în faţă ca să joci acţiunea, dar dacă cineva spune că ei sunt acel pesonaj şi dezvăluie cartea să demonstreze acel jucător va face acţiunea în locul tău şi mai pierzi şi o monedă la tribunal.
2. Schimbă cărţi sau nu : Alege un personaj al altui jucător, amestecă cele două cărţi sub masă apoi dă o carte înapoi jucătorului păstrând-o pe cealaltă. Tu(se presupune) ştii dacă ai schimbat personajul şi ai o idee cine eşti acum dar celălalt jucător poate fi în ceaţă.
3. În secret te uiţi la personajul tău.
Jocul continuă până când un jucător ajunge la 13 monezi.
Mascarade include mai multe personaje decât numărul maxim de jucători ca nu toate să fie folosite la un joc. Regulile sugerează să foloseşti unele personaje în primul joc, dar după ce te-ai familiarizat cu el poţi încerca orice distribuţie.

2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
2014 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee