Mount Everest

Disponibil la comanda

174 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori5
Durata (minute)60
Dependent lingvisticIndependent
TematicaEcologist
Intrecere
Transporturi
MecaniciManagement de carti de joc
Miscare pe tabla
Ridica si livreaza
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Portal Games
  • Pret final(excluzand transportul)

Muntele Everest este cel mai înalt de pe Pământ și este escaladat până astăzi de aproape 4000 de alpinişti din toată lumea, numărul lor crescând cu fiecare an. Cei mai mulţi sunt turişti neexperimentaţi sau fără antrenamentul necesar pentru un munte înalt de peste opt mii de metri. Fără ajutorul adecvat, ei nu vor reuşi ascensiunea pe Himalaya, lăsând singur măreţul Chomolunga.
Din fericire, aici apari tu, un experimentat montaniard şi ghid montan. Ai la degetul mic Broad Peak, K2 şi alte vârfuri de peste 8000m şi ai urcat pe Everest de mai multe ori. De data aceasta, provocarea este mai mare: trebuie să conduci un grup de turişti până în vârf şi să-i aduci apoi teferi la bază. Priveşti lung la munte şi te gândeşti că adevărul e dur – ceea ce este joacă de copil pentru tine poate fi ultima aventură a clienţilor tăi.
Trebuie să plănuieşti unde veţi campa şi cum îi vei obişnui cu clima, pe unde vei urca şi când şi cum să cobori. Când te uiţi la feţele entuziaste ale clienţilor tăi, ştii că vieţile lor sunt în mâinile tale.

În Mount Everest, jucătorii controlează echipa a doi experţi montani care trebuie să conducă cât mai mulţi turişti până în vârf şi, bineînţeles, să îi aducă în siguranţă înapoi. Fiecare jucător primeşte un pachet identic de cărţi care sunt folosite pentru a se mişca pe tabla de joc. Jucătorii trebuie să se hotărască unde vor stabili tabăra şi cât oxigen să care spre vârf; doar oxigenul permite jucătorilor să ia cărţile de acclimatizare, necesare turiştilor pentru a supravieţui ascensiunii. Jucătorii trebuie, de asemenea, să decidă ce fel de clienţi acceptă: din cei atletici, capabili de escaladare, sau din cei mai bogaţi şi mai renumiţi. Să urci cu un turist e simplu, dar cheia spre victorie stă în ghidarea întregului grup. Din nefericire, cu cât turiştii sunt mai numeroşi, cu atât cresc şansele ca ceva să meargă prost. În plus, în munţi, starea vremii va fi un factor esenţial al reuţitei. Dacă jucătorul este capabil să organizeze o expediţie care evită criza în vârful muntelui, ar fi capabil şi să-i ghideze pe turiştii fericiţi înapoi la bază.

Cine va deveni cel mai bun ghid din Himalaya?