Noah

Disponibil la comanda

59 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
Medie
LimbaFranceza
Germana
Olandeza
Spaniola
Engleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori5
Durata (minute)30
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciManagement de carti de joc
TematicaAnimale
Joc de carti
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de Baza
  • Produs de: Asmodee
  • Pret final(excluzand transportul)

În Noah, potopul se apropie şi, ca să salveze cât mai multe animale, Noe are nevoie de ajutorul tău şi doar jucătorii cei mai merituoşi vor fi salvaţi de ape!

La fiecare rundă, jucătorii încep cu opt animale în mână, cinci bacuri sunt plasate în cerc, deja cu câte un animal de deasupra pachetului la bord. Noe însuşi stă pe un bac. la rândul său, un jucător aşează una dintre cărţile din mână pe bacul unde se află Noe, urmând cele două reguli: 1. greutatea totală nu trebuie să depăşească 21 şi 2. animalele de pe bac trebuie fie să fie de acelaşi gen, fie să alterneze. După ce aşează animăluţul, jucătorul îl deplasează pe Noe pe un alt bac; dacă a fost jucată o femelă, Noe se mută pe unul din bacurile alăturate, dacă a fost plasat un mascul, Noe pleacă până la bacul de pe partea opusă a cercului.
Dacă un jucător nu poate juca în mod adecvat un animal, trebuie să ia toate animalele de pe bacul unde este localizat Noe, apoi joacă unul dintre ele.

Pe lângă faptul că îl pot muta pe patriarhul biblic pe un bac aproape plin, jucătorii mai au la dispoziţie încă două modalităţi prin care pot căpăta vantaje sau îi pot încurca pe adversar. Dacă este jucat acelaşi animal precum anteriorul, după mutarea lui Noe, participantul la joc mai are un tur. Cel ce aduce greutatea animalelor de pe bac la 21, distribuie oponenţilor 1-4 cărţi din pachet, în timp ce bacul transportă animalele spre arcă şi un alt bac gol devine disponibil. De asemenea, unele animale sunt speciale; astfel, girafa îţi permite să iei o carte din mâna adversarului, în timp ce o ciocănitoare dă prosteşte găuri în lemnul bacului şi îi reduce capacitatea la greutatea de 13. Ce ciocănitoare rea!!!
Runda se termină când unul dintre jucători rămâne fără cărţi sau au fost umplute şi lansate spre arcă patru bacuri. Jucătorii sunt penalizţi pentru cărţile pe care le mai au în mână în funcţie de numărul de lacrimi de pe fiecare card, lacrimi ce indică durerea lui Noe pentru fiecare animal lăsat în urmă. Apoi, cărţile sunt amestecate din nou şi începe o nouă rundă.

Jucătorul cu cele mai puţine puncte după trei runde câştigă jocul Noah!