Rummy Travel

Disponibil la comanda

54 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
Medie
LimbaRomana(printat)
Engleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)30
Dependent lingvisticIndependent
TematicaJoc de carti
MecaniciRealizare colectii
Anul Publicarii2010
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Schmidt Spiele
  • Pret final(excluzand transportul)

Jocul de Remi (Rummy) este unul dintre cele mai indragite si mai bine vandute jocuri din lume. Pentru cei care nu stiu, jocul de Remi a fost inventat la inceputul anilor '40 de un evreu de origine romana, Ephraim Hertzano. Deoarece in acea perioada in Romania toate jocurile de carti erau interzise prin lege, i-a venit ideea sa inlocuiasca cartile de joc cu piese. In anul 1977 jocul de Remi (Rummy) a devenit oficial cel mai bine vandut joc in Statele Unite. Cu peste 40 de milioane de seturi vandute in toata lumea jocul de rummy este in acest moment unul dintre cele mai bine vandute jocuri!

Setul are patru table de joc si 106 piese dintre care:
- 104 sunt numerotate de la 1 la 13 si sunt de patru culori diferite, fiecare culoare avand doua serii de la 1 la 13
- 2 piese au imaginea unui chip pe ele si acestea se numesc "joly-joker"

Exista mai multe variante ale regulilor de joc, va prezentam aici cea mai cunoscuta varianta.

Jocul de Remi poate fi jucat de 2, 3 sau 4 jucatori. Piesele se amesteca cu fata in jos pe masa, iar apoi se construieste un zid format din 15 gramezi de cate 7 piese. Piesa care ramane in plus este folosita la facutul jocului de catre unul dintre jucatori ales pentru prima data aleator, dupa care de la al II-lea joc cel ce face piesele fiind cel din dreapta celui care le-a facut anterior.

Cel ce face piesele ia piesa ramasa in plus si o aseaza in gramada cu numarul de pe ea, numarata fie de la stanga la dreapta fie de la dreapta la stanga, ridicand prima piesa si punand-o pe aceasta in locul ei. Piesa ridicata se aseaza pe urmatoarea gramada cu fata in jos.

Aceasta gramada se da jucatorului din dreapta celui care a facut piesele, acesta fiind si primul jucator. Gramezile se impart in continuare, fiecarui jucator revenindu-i cate 2 gramezi. Dupa ce fiecare jucator si-a primit gramezile, gramada imediat urmatoare se pune peste urmatoarea gramada marcandu-se astfel de unde se vor trage pe viitor piesele. La impartire daca se ajunge la sfarsitul gramezilor si inca mai trebuie impartite la jucatori atunci se continua impartirea acestora din celalalt capat.

Inainte ca jocul sa inceapa cand fiecare jucator isi vede piesele poate sa anunte “dubla” sau “dublele” (”dubla” se considera doua piese de aceeasi valoare si culoare) fara sa le arate si sa faca schimb de duble cu ceilalti jucatori. In cazul in care unul din jucatori are 3 duble, acesta are posibilitatea de a “strica jocul” adica de a se reamesteca piesele.

Primul jucator (singurul cu 15 piese pe tabla de joc) incepe jocul punand pe masa una din piesele nedorite de pe tabla. Aceasta piesa nu poate fi folosita in nici un fel de catre nici un jucator. In acel moment vine randul urmatorului jucator (in sens trigonometric) sa traga o piesa din gramada inaltata, care la randul sau va lasa jos o piesa de pe tabla. Piesele lasate jos la sfarsitul fiecarui tur sunt asezate in coloana sau “sir” (in ordinea jucatorilor), prima piesa (cea care nu poate fi folosita) este asezata invers decat celelalte, marcand inceputul sirului (coloanei).

Tura jucatorului incepe prin a lua o carte si se termina prin a lasa o carte jos, astfel incat pe tabla sa fie cel mult 14 piese la terminarea turei. Obiectivul jocului este de a combina piesele de pe tabla asezandu-le in suite sau formatii.Cele doua tipuri de combinatii de piese folosite la etalare sunt:
- "suita” - cel putin 3 piese consecutive ca valoare si de aceeasi culoare. 1 poate fi folosit in formatie cu 2 si 3 (1-2-3) sau in formatie cu 12 si 13 (12-13-1), dar nu poate niciodata sa fie folosit in mijlocul unei suite (13-1-2).
- “terta” - cel putin 3 piese cu aceeasi valoare dar de culori diferite.Cei 2 joly pot substitui orice piesa din joc cu scopul de a alcatui o suita sau terta.

Jocul se incheie cand unul din jucatori are toate piesele de pe tabla sa de joc aranjate in formatii, ultima piesa pe care o lasa jos fiind piesa de inchidere.

Desi regulile sunt simple si usor de invatat, jocul de Remi este un joc complex si provocator chiar si pentru cei mai experimentati si talentati jucatori.Jocul este recomandat pentru copii cu varsta mai mare de opt ani.


Clientii care au cumparat acest produs, au cumparat si...