Adauga in cos
Scrie Comentariu

Ticket to Ride: Rails & Sails (2016 English Edition)
[Joc de baza]

309 RON

Fiind o mare fana a jocurilor Ticket to Ride, consider aceasta varianta una foarte reusita, chiar mai interesanta decat Ticket to Ride Europa.

Varianta aceasta introduce un nou element: navele, cu care poti construi "drumuri", asa cum ai face cu vagoanele. La inceputul jocului, trebuie sa decizi cate nave si cate vagoane vrei sa ai la dispozitie. Ulterior, daca fara ramai fara una dintre ele, de exemplu, nave, poti sa dai la schimb vagoane pentru a primi nave pana intr-o anumita limita, aplicandu-se o mica penalizare. Faptul ca acum se folosesc si nave si vagoane e un element bine venit, deoarece acum exista o varietate mai mare de strategii.

Hartile arata foarte bine. Apreciez ca sunt 2 harti incluse: Harta Lumii si, pe verso, Marile Lacuri. Ele sunt mai mari decat in alte jocuri Ticket to Ride(Europa, Germania sau expansiunile Africa si Olanda ca si elemente de comparatie).

Recomand jocul fanilor Ticket to Ride, chiar mi se pare bine-venita aditia navelor. Daca va plac jocurile in care trebuie sa "construiti" ca sa adunati puncte, dupa ce trageti cartile necesare, probabil o sa va placa si Ticket to Ride.
Jocul in sine nu e dificil, nici foarte complex, regulile sunt usor de invatat.

Intr-adevar, varianta aceasta de joc dureaza mai mult decat celelalte jocuri de baza, dar, dupa parerea mea, merita!
Data: 07/12/2017 de Diana B.