Adauga in cos
Scrie Comentariu

Olympos
[Jocul de baza]

159 RON

Olympos e joc care a trecut oarecum sub radarul jucatorilor de boardgames. Partial datorita designerului european si poate nu in ultimul rand datorita prezentarii artisitce adresate unei audiente fara false pudori si nepuritanica in gandire, mai aproape de libertatea de exprimare fizica si spirituala a grecilor antici.
Ca joc Olympos este un joc civ-lite, in genul Through the Ages sau mai noul Nations dar mult mai rapid si mai putin complex. Arborele de progres cultural, tehnologic, militar etc. permite o diversitate imensa de combinatii castigatoare de puncte. Foarte interesant moneda jocului este "timpul" intr-un mecanism asemanator cu alt joc cunoscut: Thebes.
Desi permite agresiunea si ocupatia militara, cuceririle rareori rezista in timp mai mult de cateva runde datorita mecanismului special de lupta care da castig de cauza aproape mereu agresorului. Oricum scopul jocului este utilizarea resurselor in mod dinamic pentru avansarea culturii proprii si nu pentru mentinerea sub control rigid a unui spatiu geografic de catre un singur jucator. In acest sens Olympos nu se simte ca un joc de razboi sau de conflict ci mai mult de management de resurse. Avansul spre sudul Greciei si a Marii Egee pune in valoare marele premiu: Atlantida. Intre folosirea judicioasa a resurselor si a timpului, aprecierea favorurilor zeilor si ale atlantilor, intre crearea bonusurilor seriate rezultate din avansul cultural si progresul tehnologic individual, jucatorii dispun de o paleta larga de drumuri spre victorie. Jocul este foarte imersiv si antrenant pentru toate varstele cu caveatul mentionat in legatura cu unele imagini aproape nude de eroi sau zei greci antici. E un joc pe care il recomand cu toata caldura. Daca nu aveti chef de Nations sau timp de Through de Ages, atunci Olympos este alternativa numarul unu. Nu veti regreta timpul investit.
Data: 03/02/2014 de Bogdan Alexandru Barbu