Iota aka Kwatro

Numar produse:

29 RON
In stoc

ComplexitateMica
Medie
LimbaOlandeza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)30
Dependent lingvisticIndependent
TematicaJoc de carti
Strategie abstracta
MecaniciConstructie sabloane
Plasare de placuțe
Recunoastere sabloane
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: White Goblin Games
  • Pret final(excluzand transportul)
Descarca regulament:Engleza

Kwatro (IOTA) este un joc de cărți în care jucătorii înscriu puncte adăugând cărți într-o grilă. Pachetul constă în 64 de cărți normale și 2 wildcards; fiecare dintre cele 64 de cărți conține 3 proprietăți – culoare, formă și număr – cu fiecare proprietate de 4 tipuri diferite. Cele 2 wildcards sunt identice și pot fi jucate în loc de oricare altă carte specifică. Pot fi de asemenea reciclate de un jucător care poate înlocui un wildcard cu o carte care funcționează în locul ei.

Pentru începutul jocului, fiecărui jucător i se dă o mână de 4 cărți și o carte – starter-ul – este pusă cu fața în sus pe masă. Celelalte cărți alcătuiesc un pachet.
Într-un un tur poți adăuga 1-4 cărți conectate la grila stabilită de cartea de start. Toate cărțile trebuie plasate în aceeași linie. O linie constă din 2,3 sau 4 cărți într-un rând, fiecare proprietate individuală fiind fie la fel sau diferită pe toate cărțile. Poți alege și să pasezi și să pui câteva, niciuna sau toate cărțile la fundul pachetului de tras pentru a trage altele noi.

Lungimea maximă este de 4 cărți. Cărțile nu trebuie neapărat plasate una lângă alta atâta vreme cât sunt pe aceeași linie, iar unele spații din grilă vor fi imposibil de umplut.
Pentru a puncta un tur, adaugă valorile cărților pe față din linie fie creată runda asta, fie extinsă. Dacă oricare carte face parte din 2 linii, sunt numărate de 2 ori. Dacă un jucător completează o linie de 4 cărți, toate punctele din runda aceea sunt dublate. Se dublează din nou pentru oricare linii de 4 cărți create. Se dubleaz din nou pentru folosirea tuturor celor 4 cărți pe un singur tur. O linie de 4 cărți este numită un lot.

Jocul se termină când pachetul de tras se termină, iar un jucător își joacă ultima carte. Dublează punctele din acea rundă. Scorul cel mai mare câștigă.


Premii și nominalizări:
2012 Mensa Select Winnner
2012/Fall Parents' Choice Recommended