Colonistii din Catan Junior (2014 Romanian Edition)

Disponibil la comanda

114 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
LimbaRomana
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)60
Dependent lingvisticMinor
MecaniciConstructie rute
Management de carti de joc
Negociere
Zaruri
TematicaJoc pentru copii
Negociere
Pirati
Anul Publicarii2007
Varsta minima recomandata6+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Ideal Board Games
  • Pret final(excluzand transportul)

Catan Junior este, așa cum vă așteptați, o ediție pentru copii (de la 6 ani în sus) a jocului Coloniștii din Catan în limbă română, unde modul de joc este în mare la fel că în jocul original (jucătorii colectând și schimbând resurse pentru a construi, a câștiga mai multe resurse și a face mai multe puncte) peisajul totuşi este diferit.

În loc să fie coloniști, jucătorii sunt acum pirați, cu ascunzători ale piraților localizate pe insule în apele din jurul Catanului și corăbii ce navighează în acele ape.

Ascunzătorile piraților sunt echivalente așezărilor și aceștia primesc resurse când zarul nimerește numărul de pe insulă respectivă. Aceste resurse iau forma unor cărți de echipament și resurse (lemn, lâna, rom, sabie, aur). Cu acestea, jucătorii construiesc corăbii și alte ascunzători sau cumpără cărți de dezvoltare. În loc de hoț, jucătorii trebuie să aibe grijă la Piratul Fantomă care poate bloca resursele alocate de o ascunzătoare.

Fiecare jucător începe cu 2 ascunzători și primul care construiește 7 câștiga. Pentru a construi o nouă ascunzătoare, un jucător trebuie să construiască o corabie pentru a ajunge la noul loc de construit astfel jucătorii vor alterna între construcția de corăbii și ascunzători.

În afară de schimbarea tematicii, alte schimbări în acest joc sunt: eliminarea orașelor, distanța dintre așezări, resursele sunt alocate de un singur zar și nu de 2, construirea unei piețe care permit schimburi cu bancă. La începutul jocului, o carte echipament din fiecare tip este plasată în piață, pe turul unui jucător, acesta poate schimbă o carte din mână pe una din piață.