Abluxxen

Disponibil la comanda

59 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
Medie
LimbaGermana
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori5
Durata (minute)20
Dependent lingvisticIndependent
TematicaJoc de carti
MecaniciManagement de carti de joc
Realizare colectii
Tragere de carti
Anul Publicarii2014
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Ravensburger
  • Pret final(excluzand transportul)

În AbluXXen, joci cărți cu numere pe tururi, și cu cât joci mai multe cărți cu același număr, cu atât mai multe puncte âți aduc cărțile la finalul jocului. Dacă joacă altcineva același număr de cărți cu un număr mai mare însă, cărțile tale sunt șterpelite! Poate fi bine să furi cărți, dar dacă nu le poți folosi mai târziu și termini jocul cu ele în mână, te vor costa puncte.

Mai detaliat, pachetul conține 104 cărți și 5 cărți joker. Fiecare jucător începe cu o mână de 13 cărți, iar 6 cărți sunt puse lângă pachet cu fața în sus. Într-un tur, un jucător pune una sau mai multe cărți cu aceași valoare, cu jokeri daca vrea; dacă deja mai are cărți pe masă, le pune în așa fel încât cele anterioare să fie încă vizibile. Dacă oricare oponent a jucat recent același număr de cărți și sunt de valoare mai mică, jucătorul activ „abluxxează” acei oponenți – asta înseamnă că jucătorul activ poate lua cărțile abluxxate în mâna sa, iar apoi oponentul trage același număr de cărți, fie din cele pe față, fie din pachet; dacă nu ia cărțile în mână, atunci oponentul ori le trage înapoi în mână, ori le decartează și trage tot atâtea cărți noi. Cele cu fața în sus se recompletează doar după ce cineva le-a terminat în prealabil. (Jokerii pot fi puși așa de unii singuri, fiind considerați de valoare mai mare decât toate celelalte cărți.)

Odată ce pachetul de cărți se termină sau un jucător nu mai are cărți în mână, jocul se termină imediat, chiar dacă jucătorul ar abluxxa un oponent în mod normal. Fiecare jucător câștigă 1 punct pentru fiecare carte de pe masă din fața sa, apoi pierde 1 punct pentru fiecare carte din mână. Cine are cele mai multe puncte câștigă. Dacă jucătorii vor, pot juca runde multiple pentru a aduna scorurile lor din fiecare rundă pentru a determina un câștigător.

Premii și nominalizări:
2014 Spiel der Spiele Game of the Year Winner