Complots aka Coup

Disponibil la comanda

59 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMedie
LimbaFranceza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori6
Durata (minute)15
Dependent lingvisticMinor
TematicaCacealma
Economic
Joc de carti
Politica
MecaniciEliminarea jucătorilor
Management de carti de joc
Puteri diferite ale jucatorilor
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Ferti
  • Pret final(excluzand transportul)
Descarca regulament:Romana

Eşti capul unei familii dintr-un oraş-stat italian, oraş ai cărei conducători sunt slabi şi corupţi. Trebuie să manipulezi, blufezi şi să mituieşti pentru a ajunge la putere. Obiectivul tău este să distrugi influenţa celorlalte familii forţându-le în exil. Doar o familie va supravieţui...
În Coup, vrei să fii ultimul jucător cu influenţă, aceasta fiind reprezentată de carţi reprezentând caractere, întoarse cu faţa în jos.
Fiecare jucător începe cu două monezi şi două influenţe – adică două carţi de caractere întoarse cu faţa în jos; setul de cincispreyece carţi este format din trei copii a cîte cinci caractere, fiecare cu câte o abilitate specială:
• Duce: Ia trei monezi din visterie. Blochează pe cineva de la a primi ajutor străin.
• Asasin: Plăteşte trei monezi şi încearcă să omoare un character aparţinând altui jucător.
• Contesa: Împiedică o încercare de asasinat.
• Căpitan: Ia două moneyi de la un alt jucător, sau opreşte un alt jucător de la aţi lua monezi.
• Ambasador: Trage două cărţi din curte (pachetul de cărţi), allege care (dacă vrea) să le schimbe cu cărţile întoarse cu faţa în jos, după care pune înapoi în pachet două cărţi. Împiedică pe altcineva de la aţi fura monezi.

Când îţi vine poţi executa oricare din acţiunile de mai sus, indifferent de ce caractere ai sau poţi executa una din următoarele trei acţiuni:
• Venit: Ia o monedă din visterie.
• Ajutor străin: Ia două monezi din visterie.
• Lovitură: plăteşti şapte monezi şi lansezi o lovitură împotriva altui jucător, forţîndu-l să piardă influenţă. (Dacă ai zece monezi, eşti nevoit să o execuţi)
Atunci când foloseşti o abilitate a unui caracter – fie activ atunci când e rândul tău, sau pasiv ca răspuns la acţiunea altui jucător – acţiunea acelui character se execută automat mai puţin în cazul în care un alt jucător te provoacă. În acest caz, dacă nu poţi prezenta respectivul caracter, pierzi o influenţă, întorcându-ţi o carte cu faţa în sus. Cărţile întoarse nu pot fi folosite, şi dacă ambele cărţi sunt cu faţa în sus ieşi din joc.
Dacă ai caracterul respectiv, îl arăţi, oponentul pierde o influenţă, apoi amesteci cartea înapoi în pachet şi tragi o carte, fiind posibil să primeşti acelaşi character sau nu.
Ultimul jucător care are influenţă – o carte cu faţa în jos – câştigi jocul!
Un nou character a fost adăugat, acesta fiind opţional, denumit Inchizitor. Acesta poate fi folosit în locul Ambasadorului.
• Inchizitor: Extragi o nouă carte din pachet şi alegi dacă să o înlocuieşti cu una din cărţile cu faţa în jos. SAU oblige un oponent să întoarcă o carte cu faţa în sus(el alege care). Dacă vrei, îl poţi obliga să amestece cartea în pachet, apoi extrage altă carte. Opreşti un opponent care încearcă să-ţi fure din monezi.