Concept (Editia 2016 in Limba Romana)

Numar produse:

129 RON
In stoc

ComplexitateMica
Medie
LimbaRomana
Numar minim de jucatori4
Numar maxim de jucatori12
Durata (minute)45
Dependent lingvisticMinor
MecaniciJoc pe echipe
Recunoastere sabloane
TematicaJoc de petrecere
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Repos Production
  • Pret final(excluzand transportul)
Descarca regulament:Engleza

În Concept, scopul tău este să ghicești cuvinte prin asocierea de iconițe. O echipă de 2 jucători – vecini la masă – aleg un cuvânt sau o propoziție pe care ceilalți trebuie să o ghicească. Muncind împreună, echipa plasează piese în mod logic pe iconițele disponibile de pe tabla de joc.

Pentru a-i face pe ceilalți să ghicească „lapte”, de exemplu, echipa poate plasa iconița cu semnul de întrebare (care semnifică conceptul principal) pe iconița de lichid, apoi cuburi de această culoare pe iconițele „mâncare/băutură” și „alb”. Pentru un concept mai complicat, cum ar fi „Leonardo DiCaprio”, echipa poate să folosească conceptul principal și cuburile potrivite pentru a-i ghida pe jucători spre expresia ascunsă de actor sau regizor, apoi utilizând iconițele de sub-concepte și cuburile lor pentru a oferi indicii către filme specifice în care a jucat DiCaprio, ca Titanic sau Inception.

Primul jucător care descoperă cuvântul sau propoziția primește 2 puncte de victorie, echipa primește și ea puncte, iar jucătorul care câștiga cu cele mai multe puncte câștigă.

Premii și nominalizări:
2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
2014 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee
2014 As d'Or - Jeu de l'Année Winner