Jenga Gold

Disponibil la comanda

99 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMica
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori8
Durata (minute)20
Dependent lingvisticIndependent
TematicaDexteritate
Joc de petrecere
Joc pentru copii
Anul Publicarii1982
Varsta minima recomandata6+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Hasbro
  • Pret final(excluzand transportul)
Regulament in romana: Aici

Un joc de construcţie de turn.

Distrează-te acum cu noul joc Jega Gold! Această versiune a jocului vine în plus față de varianta clasică cu un nou design care dă un plus de valoare jocului. Piesele din lemn sut acum nlocuite cu piese ce imită lingourile de aur. Dar atenție! Printre ligourile din aur veritabil s-au strecurat și câteva care doar arată ca acestea, dar care sunt false. Dacă alegi o piesă din aur veritabil v-a trebui s-o păstrezi, dar dacă vei alege ua din pisele false va trebui să o așezi în vârful turnului. Câștigă cel care strânge cât mai multe piese din aur veritabil!

Jenga se joacă cu 54 de blocuri de lemn. Fiecare bloc are lungimea de 3 ori cât lăţimea şi e uşor mai mic ca înălţime faţă de lăţime. Blocurile sunt puse într-o formaţiune turn. Fiecare etaj este format din 3 blocuri unul lângă celălalt iar următorul etaj va fi poziţionat perpendicular pe cel anterior. Vor există aşadar 18 etaje în turnul Jenga. Cum etajarea blocurilor poate fi greoaie, o tablă de plastic pentru aceasta este inclusă.
Odată ce turnul a fost construit, persoana care l-a construit începe prima. Mişcarea la Jenga reprezintă extragerea unui bloc de pe orice etaj cu excepţia ultimului construit şi poziţionarea acestuia pe ultimul etaj pentru a-l completa. Numai o mână poate fi folosită pentru a îndepărta un bloc; ambele mâini pot fi folosite dar doar una poate fi pe turn la un moment dat.Blocurile pot fi înghiontite pentru a elibera un bloc slab susţinut şi care nu deranjează restul turnului. Orice bloc mutat din spaţiul său poate fi lăsat aşa dacă se concluzionează că va dărma turnul dacă se mişcă. Turul se termină când următoarea persoană la mutare atinge turnul deşi poate aştepta 10 secunde înainte de mişcare în cazul în care consideră că ar putea să cadă în timpul acela. Jocul se termină când turnul se prăbuşeşte – cu alte cuvinte, orice altă piesă care cade din turn, înafara celei scoase pentru a fi mutată. Pierzătorul este cel care a cauzat prăbuşirea iar cel care a mutat înainte pierzătorului este câştigătorul.