The Resistance: Coup (Romanian Edition)

Numar produse:

69 RON
In stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori6
Durata (minute)15
Dependent lingvisticMinor
TematicaCacealma
Economic
Joc de carti
Politica
MecaniciEliminarea jucătorilor
Management de carti de joc
Puteri diferite ale jucatorilor
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Indie Boards and Cards
  • Pret final(excluzand transportul)

Ești capul unei familii dintr-un oraș-stat italian, oraș condus de o curte slabă și coruptă. Trebuie să manipulezi, blufezi și să mituiești în stânga și în dreapta ca să ajungi la putere. Obiectivul tău este să distrugi influența tuturor celorlalte familii, forțându-le să plece în exil. Doar o familie va supraviețui...

În Coup vei vrea să fii ultimul jucător cu influență în joc, ea fiind reprezentată de cărți cu personaje puse cu fața în jos pe suprafața de joc.

Fiecare jucător începe cu 2 monede și 2 influență – adică 2 cărți de personaje cu fața în jos; pachetul de 15 cărți constă în 3 copii a 5 personaje diferite, fiecare cu un set unic de puteri:
• Duce: Ia 3 monede din trezorerie. Blochează pe cineva să primească ajutor extern;
• Asasin: Plătește 3 monede și încearcă să asasinezi personajul altui jucător;
• Contesă: Ia 2 monede de la alt jucător sau blochează pe cineva să fure de la tine monede;
• Ambasador: Ia 2 cărți de la Curte (pachetul), alege pe care (dacă se poate) să o schimbi cu una de-a ta, apoi returnează 2. Blochează pe cineva care fură de la tine monede.
Pe turul tău, poți lua oricare din acțiunile de mai jos, indiferent ce personaje ai în fața ta sau poți lua una din celelalte 3 acțiuni:
• Venit: Ia 1 monedă din trezorerie;
• Ajutor extern: Ia 2 monede din trezorerie;
• Coup: Plătește 7 monede pentru a lansa un coup împotriva unui oponent, forțându-l să piardă o influență (Dacă ai 10 monede, trebuie să iei această acțiune).

Când faci o acțiune a unui personaj – fie activ pe turul tău, fie defensiv ca răspuns la acțiunea altcuiva – acțiunea acelui personaj este automat de succes DOAR dacă un oponent te înfruntă. În acest caz, dacă nu poți (sau nu vrei) arăta personajul corespunzător, pierzi o influență, dând un personaj pe față. Personajele cu fața în sus nu pot fi utilizate, iar dacă ambele dintre personajele tale sunt așa, ieși idn joc.

Dacă ai personajul necesar și alegi să îl dai pe față, oponentul pierde o influență, apoi îl amesteci într-un pachet și tragi altul nou, fiind posibil să tragi același personaj sau nu.
Ultimul jucător care mai are influență – asta însemnând un personaj cu fața în jos – câștigă jocul!


Premii și distincții:
2013 Golden Geek Best Card Game Nominee
2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee