Combat Commander: Europe

Disponibil la comanda

329 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMare
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori2
Durata (minute)120
Dependent lingvisticMajor
MecaniciOrdinea de joc variabila
Simulare
TematicaJoc de razboi
Razboi modern
Anul Publicarii2008
Varsta minima recomandata12+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: GMT Games
  • Pret final(excluzand transportul)

Combat Commander: Europe este un joc bazat pe cărţi vizând tacticile infanteriei din luptele din Europa celui de Al Doilea Război Mondial. Unul din jucători are rolul Axei(Germania), iar celălalt al Aliaţilor(Rusia sau America). Cei doi vor juca în cadrul rândurilor, jucând una sau mai multe cărţi de “destin”, pentru a-şi activa diverse unităţi pe hartă.
Jucătorii încearcă să obţină victoria mutându-şi unităţile pe hartă pentru a ataca unităţile inamicului şi a realiza cât mai multe obiective. Măsura în care un jucător reuşeşte sau nu este măsurată în funcţie de fiecare scenariu prin realizarea obiectivelor, distrugerea unităţilor inamice şi prin ajungerea la marginea hărţii inamicului.
Jocul este împărţit în mai multe unităţi de timp de joc. Nu există un plan după care să se desfăşoare jocul, însă fiecare interval de timp e împărţit într-un număr variabil de rânduri, iar fiecare din rânduri constă în jucarea uneia sau mai multor cărţi destin “Comenzi” de către jucătorul activ. Cărţile destin “Acţiuni” pot fi folosite de oricare din jucători, oricând. Evenimentele – atât bune cât şi rele – apar la intervale neregulate făcând astfel jocul mai imprevizibil şi încurcând un pic planurile jucătorilor.
Scala: fiecare hexagon de pe hartă de joc reprezintă o distanţă de 100 de picioare (aproximativ 30 m). Fiecare acţiune întreprinsă de jucător ar corespunde câtorva secunde de timp real, iar unităţile de timp ar corespunde unei perioade de câteva minute.
Fiecare unitate reprezintă fie un lider, fie o echipă de 5 oameni sau o companie de 10 oameni. Radiouri – şi arme individuale mai mari decât un pistol, puşca sau BAR (Browning Automated Rifle) – vor fi reprezentate separat.

Premii:

2006 Charles S. Roberts Best Wargame Graphics Nominee
2006 Charles S. Roberts Best World War II Boardgame Nominee
2006 James F. Dunnigan Award Nominee
2007 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee
2007 Golden Geek Best Wargame Nominee
2007 Golden Geek Best Wargame Winner
2007 International Gamers Award - General Strategy: Two-players
2007 Walter Luc Haas Best Simulation Winner


Comentarii curente: 1

Din Aceeasi Familie