Memoir '44

Numar produse:

219 RON
In stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori2
Durata (minute)60
Dependent lingvisticModerat
MecaniciManagement de carti de joc
Tabla modulara
Zaruri
TematicaLupta
Miniaturi
Razboi modern
Anul Publicarii2004
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Days of Wonder
  • Pret final(excluzand transportul)

Memoir '44 este un joc istoric în care jucătorii se află față în față în bătălii stilizate după faimoase lupte istorice ale celui de-al doilea război mondial incluzând Plaja Omaha, Podul Pegasus, Operațiunea Cobră şi Bătălia din Ardennes.

Jocul include peste 15 scenarii de bătălii diferite folosind o hartă hexagonală cu două fețe, una pentru scenariile cu debarcări pe plajă și una pentru scenariile ce se desfășoară în interiorul teritoriului. Fiecare scenariu imită terenul istoric, plasarea trupelor și obiectivele fiecărei armate. Comandanții aruncă în luptă trupe prin intermediul cărților de comandă și tactice, aplicând abilități unice unitatilor sale - infanterie, parașutiști, tancuri, aritlerie și chiar luptători de rezistenţă.

"Prin proeictare jocul nu este deosebit de complex" afirmă creatorul jocului Richard Borg. " Mecanicile jocului, deși simple, necesită totuși o utilizare strategică a cărților, utilizarea ocazională a zarurilor, și un plan agresiv, dar flexibil de luptă pentru a reuși victoria". Jocul include 144 de miniaturi uimitor de detaliate, precum și obstacole și plăci speciale de teren.

Memoir' 44 este gândit pentru 2 jucători, dar poate fi jucat și în echipe de mai mulți. Cu ajutorul scenariilor din Memoir' 44 Overlord, până la 8 jucătorii pot utiliza mai multe table de joc pentru a juca la un nivel mai larg experimentând provocarea nevoii de cooperare și sincronizare specifice operaţiilor la scară mare. Lungimea medie a unui joc este între 30 și 60 de minute.

Premii:

2008 BoardGamer.ru Game of the Year.
2008 BoardGamer.ru Best War Game.
2005 Årets Strategispill - Strategy Game of the Year Norway.
2005 Games Magazine Historical Simulation of the Year.
2004 Boardgameratings.com Best 2-Player Game.
2004 International Gamers Award.

Componente:

1 Tabla de joc cu două feţe
72 Plăci de teren din carton:
186 Miniaturi din plastic (armate şi obstacole)
6 Secţiuni de ţinut cărţi
1 Pachet de 70 de cărţi:
60 de cărţi de comandă
9 cărţi de sumar
8 Zaruri de luptă cu 6 feţe
1 Manual de 36 de pagini (18 pagini de reguli, 18 pagini de scenarii)