1989: Dawn of Freedom

Disponibil la comanda

249 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMare
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori2
Durata (minute)150
Dependent lingvisticMajor
TematicaEducational
Joc de razboi
Politica
MecaniciControl teritorial
Management de carti de joc
Simulare
Zaruri
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata12+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: GMT Games
  • Pret final(excluzand transportul)

1989: Dawn of Freedom este un joc interesant, rapid ce simulează sfârşitul Războiului Rece 1989. În timpul acestui an impresionant, o serie de revoluţii democratice au sfârşit imperiul sovietic de 40 de ani din Europa de Est. 1989 simulează aspectele politice, sociale şi economice ale acelor revoluţii folosind un sistem bazat pe cărţi cu evenimente asemănător jocului Twilight Struggle.
Un jucător va avea rolul Comuniştilor. La începutul jocului el deţine puteri indiscutabile asupra celor 6 naţiuni din Pactul de la Varsovia. Dar vremuri tulburi se întrevăd. Noul lider de la Moscova a declarat că tancurile sovietice nu vor mai sprijini Guvernele Comuniste în declin. Economiile, după decenii de planificări şi stagnări, au ajuns la diferite stagii de criză.
În cadrul bisericilor şi printre studenţi şi profesorii lor există mişcări dizidente ce au fost încurajate. Strivind pe cei cu păreri diferite sau oferind concesii, jucătorul Comunist va trebui să folosească diferite strategii pentru a păstra puterea imperiului său.
Celălalt jucător va juca ca Democrat. La începutul lui 1989, în spatele cortinei de fier, nimeni nu considera revoluţia ca ceva real. Rolul dizidenţilor este de a crea o societate în afara controlului regimului Comunist. De partea lor se află studenţii care sunt fascinaţi de stilul şi cultura pop a vestului şi de biserică. Împotriva lor se găseşte imensul sistem Comunist. Provocarea lor este să convingă muncitorii, majoritatea societăţii, să se alăture cauzei lor.

Premii si nominalizări:

2012 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee
2012 Golden Geek Best Wargame Nominee


Comentarii curente: 2