Babel (French Edition)

Numar produse:

109 RON
In stoc

ComplexitateMedie
LimbaFranceza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori2
Durata (minute)45
Dependent lingvisticIndependent
TematicaAntichitate
Construire de orase
Joc de carti
MecaniciRealizare colectii
Sistem bazat pe puncte de actiuni
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata12+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Filosofia Edition
  • Pret final(excluzand transportul)

În Babel, fiecare jucător se folosește de membrii diferitelor triburi din lumea antică pentru a construi temple, pentru a exploata (sau extermina) forța de muncă a oponenților lor, pentru a distruge sau fura templele oponenților sau dacă nu, pentru a face tot ce îi stă în putere pentru a construi cele mai înalte temple câștigând astfel jocul.

Jocul se desfășoară pe o mică tablă de joc ce reprezintă 5 regiuni ale civilizațiilor antice: mezii, sumerienii, hitiții, persanii și asirienii. Fiecărui jucător i se vor da un număr de cărți (ce pot fi de 5 tipuri corespunzătoare triburilor de mai sus). Jucătorii sunt reprezentați de figurine de piatră. Cărțile cu temple vor fi făcute disponibile lângă tabla de joc pentru a construi de-a lungul jocului. Pe turul său, un jucător poate să decarteze o carte pentru a se muta pe regiunea corespunzătoare, poate plasa o carte pe regiunea în care se află în acel moment, poate construi un templu având un număr de membri de trib egal cu numărul indicat prin nivelul de pe cartea cu templu și având deja construit nivelul anterior (mai mic) al templului, poate muta membri de trib dintr-o regiune în alta sau poate face o acțiune unică tribului. Jucătorii pot face oricare și toate acțiunile disponibile lor, fiind capabili să facă majoritatea acțiunilor de câte ori doresc și pot salva orice număr de cărți nejucate din tururile anterioare.

O mare componentă a jocului este plasarea cărților tale de trib în seturi. Abilitățile pot fi jucate doar dacă un set de 3 sau mai multe cărți este în aceași locație cu pionul jucătorului. Decartând una din cărțile unui set, poate fi folosită abilitatea aceasta. Indiferent de trib, făcând această acțiune poate forța un oponent să decarteze până la jumătate din mâna sa. Alte abilități, ca furtul din templul unui oponent, săritul unui nivel de templu, distrugerea unui templu advers, etc. sunt specifice tribului activat.

Jocul progresează până când una din cele 2 condiții sunt împlinite: dacă un jucător construiește 15 puncte (sau nivele) de temple înainte ca adversarul să construiască cel puțin 10 puncte, acel jucător câștigă. Dacă oponentul are mai puțin de 10 puncte, jocul continuă până când un jucător ajunge la 20 de puncte (caz în care câștigă) SAU un jucător ajunge apoi sub 10 puncte (caz în care pierde).

Premii și nominalizări:
2001 Fairplay À la carte Winner
2001 International Gamers Award - General Strategy: Two-players
2001 Spiel der Spiele Hit für Zwei Recommended
2001 Spiel des Jahres Recommended