Bastion

Disponibil la comanda

49 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMedie
LimbaRomana
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)60
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciJoc pe echipe
Miscare pe tabla
TematicaMedieval
Strategie abstracta
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Bastion Enado Games
  • Pret final(excluzand transportul)

"BASTION este un extraordinar joc de logică și strategie, comparabil cu șahul, dar mult mai simplu. El se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători, fiecare variantă având anumite caracteristici strategice.

Dacă se joacă în 2, fiecare își va alege 2 tabere de luptători, în diagonală. În 3, un colț va rămâne liber. Varianta cea mai spectaculoasă este cu 4 jucători. Aceștia pot juca individual sau în perechi, pe diagonala tablei de joc.
În cazul jocului pe echipe, cei doi pot comunica pentru a-și crea o strategie comună, ajutându-se reciproc.

Jocul oferă posibilități nelimitate, situația schimbându-se dramatic cu fiecare mutare.

Sper ca acei care-l vor juca să se bucure din plin de satisfacțiile intelectuale pe care un joc de logică le poate oferi, distrându-se în același timp."

Doru Enache

În centrul tablei de joc se află Bastionul, o cetate cu patru turnuri, colorate diferit. În jurul Bastionului, la un câmp distanță, există un șanț de apărare, cu apă, traversat de patru poduri. În colțurile tablei, se află taberele luptătorilor, reprezentați prin patru jetoane, cu raze diferite de acțiune, după cum indică cifra respectivă.

Câștigă jocul cel care își aduce toți luptătorii, în ordine crescătoare, de la 2 la 5, în turnul de culoarea proprie. În cazul jocului pe echipe, este de ajuns ca unul dintre cei doi jucători să câștige, pentru ca echipa să fie învingătoare.