CO2

Disponibil la comanda

199 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMedie
LimbaFranceza
Germana
Italiana
Engleza
Numar minim de jucatori1
Numar maxim de jucatori5
Durata (minute)120
Dependent lingvisticIndependent
TematicaEconomic
Educational
Industrial
MecaniciControl teritorial
Plasare de oameni
Plasare de placuțe
Tragere de carti
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata12+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Giochix.it
  • Pret final(excluzand transportul)

CO2 se începe acțiunea în anul 1970 când guvernele din întreaga lume au constatat o cerere de energie fără precedent și ca urmare a acestui fapt au fost construite peste tot în lume un număr mare de centrale electrice extrem de poluante pentru a face față cererii. An după an poluarea generată de aceste centrale s-a acumulat nimeni neluând nici o masură pentru a oprii acest proces. Impactul acestei poluări a devenit din ce în ce mai mare astfel că omenirea a început să realizeze că trebuie să satisfacă cererea pentru energie utilzând surse curate de energie. Au fost chemate mai multe companii cu expertiză în acest doemniu pentru a propune proiecte care să furnizeze energie curată, fuvernele regionale fiind dispuse să finanțeze cele mai bune proiecte în acest domeniu.
Dacă poluarea nu va fi oprită jocul se va termina pentru toată lumea.
Fiecare jucător va lua rolul Președintelui unei companii din domeniul producției de energie ce încearcă să propună proiecte de energie verde. Scopul final al jocului este oprirea creșterii poluarii, în timp ce se satisface cererea din ce în ce mai mare de energie verde păstrând în același timp profitabilitatea companiei. Pentru a reuși compania are nevoie de expertiză, bani și resurse.
Fiecare regiune din acest joc are disponibile un număr de Permise de Emisii de Carbon (CEP). Acestea sunt garantate de Națiunile Unite și trebuie consumatede fieacre dată cînd regiunea construiește o centrală bazată pe combustibișli ofsili sau când are nevoie să dezvolte infrastructura energetică. Jucătorii trebuie să se lupte pentru controlul acestor permise, ele putând fi vândute și cumpărate la un preț ce variază de-a lungul jocului.
Jocul CO2 va fi câștigat de compania cu cea mai bună reputație aceasta fiind influențată cam de tot ce faci in joc.
Numele jocului CO2 vine de la formula chimica a Dioxidului de Carbon unul din principalele elemente cu efect negativ asupra pământului produs de om.