Euphoria: Build a Better Dystopia (2nd Printing)

Numar produse:

299 RON
In stoc

ComplexitateMedie
Mare
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori6
Durata (minute)60
Dependent lingvisticModerat
MecaniciControl teritorial
Management de carti de joc
Plasare de oameni
Puteri diferite ale jucatorilor
Realizare colectii
Zaruri
TematicaS.F.
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata13+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Stonemaier Games
  • Pret final(excluzand transportul)

Second printing: The second printing of Euphoria includes the following additions/tweaks:

16 updated versions of the original recruit cards (most with minor fixes)
60 wooden authority stars (instead of cardboard stars)
Increase to 45 total resource tokens and 72 total commodity tokens
Updated rules (no rules changes, just clarifications)
Slightly different dice mold (the number 3 is easier to distinguish from 2 now)
Quick reference guide
linen-embossed box, tiles, and board
basic cardboard insert


Te afli într-un mediu urban distopic cu puțini muncitori la dispoziția ta pentru a-ți lăsa amprenta pe lume. La fel ca majoritatea oamenilor din ficțiunea distopică, muncitorii tăi sunt indiferenți la situația lor. Lumea aceasta este tot ceea ce știu și îi poți folosi după cum poftești.

Lumea așa cum o știm noi s-a încheiat, iar în locul ei s-a înălțat orașul Euphoria. Crezând că o nouă ordine a lumii este necesară pentru a împiedica o altă apocalipsă, elita euphoriană ridică ziduri înalte în jurul orașului lor aurit și promovează egalitatea intelectuală mai mult decât orice altceva. Duse sunt libertățile personale; duse sunt cunoștiințele despre trecut. Tot ceea ce contează este viitorul.

Euphorienii nu sunt singuri. În afara orașului sunt cei care au simțit din plin apocalipsa – au amintiri și cicatrici ca să dovedească asta. Acești locuitori ai pustietății au adunat o societate a istoricilor și fermierilor din curțile de deșeuri uitate ale trecutului.
Există mai multe în lume decât suprafața pământului. Adânc în subteran se află orașul Subterra, ocupat de minieri, mecanici și revoluționari. Ținând muncitorii în întuneric, au construit și cârpit o rețea de țevi și canale, de abur și roți, de pasaje secrete și scări ascunse.

În Euphoria: Build a Better Dystopia conduci o echipă de muncitori (zaruri) și recruți (cărți) pentru a revendica proprietatea lumii distopice. Vei genera bunuri, vei săpa tuneluri pentru a te infiltra în zonele oponente, vei construi piețe, vei colecta artefacte, vei întări alianțe și vei îndeplini planuri secrete.

Euphoria este un joc de plasare de muncitori în care zarurile îi reprezintă pe aceștia. Numărul de pe fiecare zar reprezintă nivelul de cunoaștere al muncitorului – adică nivelul de conștiență că este într-o distopie. Acest nivel de cunoaștere al muncitorului îți oferă numeroase bonusuri și are impact asupra interacțiunii dintre jucători, dar dacă cunoașterea colectivă a muncitorilor uni jucător crește prea mult, unul dintre ei ar putea dezerta. Ai de asemenea 2 cărți de elită de recrutare la dispoziție; unul și-a declarat supunerea față de tine, dar ceilalți au nevoie de ceva convingere. Poți dezvălui și folosi recrutul reticent ajungând la anumite puncte-cheie ale jocului... sau lăsându-i pe alți jucători să ajungă la ele în locul tău.

Calea spre victorie este pavată cu truda muncitorilor, puterea loialității pentru tine, tunelurile pe care le sapi pentru a te infiltra în alte zone ale lumii, dar destinația este acapararea de teritoriu sub forma ariei de control. Realizezi asta construind piețe care impun restricții grele pe libertățile personale ale celorlalți jucători, schimbând fața jocului și deschizând noi căi spre victorie. Poți de asemena să te concentrezi pe adunarea de artefacte ale lumii vechi, obiecte de huzur care sunt extrem de rare în societatea utilitară. Elita distopică le adoră – în special perechile care se potrivesc – și sunt dispuse să îți dea terenuri în schimbul lor.

4 societăți distincte, fiecare așteptând ca tu să rescrii istoria. Ce ești dispus să sacrifici pentru o disopie mai puternică?


Din Aceeasi Familie