Le Havre: The Inland Port

Disponibil la comanda

114 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori2
Durata (minute)30
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciSistem bazat pe puncte de actiuni
TematicaEconomic
Industrial
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Z-Man Games
  • Pret final(excluzand transportul)

Le Havre: The Inland Port este un joc pentru 2 jucători în care ambii concurează pentru a ajunge cel mai bogat şef de port. Cum fac asta? Jucătorii achiziţionează resurse, construiesc clădiri şi, după 12 runde, punctează valoarea totală a clădirilor personale şi a banilor strânşi.

În fiecare rundă, un set nou de clădiri predefinite sunt adăugate la piaţă. Ambii jucători pe rând fie construiesc una din acele clădiri fie folosesc efectele unei clădiri deja existente. Pentru a construi o clădire, jucătorii trebuie să plătească o sumă de bani sau/şi resurse din depozitul lor. Majoritatea clădirilor, pe rând, îţi permit să schimbi cantitatea de resurse din depozitul jucătorului într-un anume mod. Asta este crucial pentru joc deoarece jucătorii sunt restrictionati asupra modului de umplere şi golire a depozitului. Trebuie să combine şi să optimizeze aceşti paşi pentru a maximiza capacitatea depozitelor. Jucătorii pot folosi clădirile oponenţilor dar trebuie să plătească un Franc(bani). Când o clădire nu este folosită la un tur, îi creşte valoarea deoarece efectele sale pot fi folosite de până la 4 ori în rundele următoare. Dar o clădire care nu este folosită prea mult trebuie să fie vândută la piaţă pentru jumătate din valoarea ei! Jocul foloseşte o roată asemănătoare celei din Ora et Labora pentru a ţine contul de situaţia fiecare clădiri din joc.

Deşi Le Havre: The Inland Port are mecanisme de joc asemănătoare Ora et Labora şi este legat prin tematică de Le Havre, este un joc distinct cu mecanisme proprii.

Premii şi Nominalizări:
2013 International Gamers Award - General Strategy: Two-players Nominee