Les Batisseurs: Moyen-Age

Numar produse:

64 RON
In stoc

ComplexitateMedie
LimbaFranceza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)30
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciRealizare colectii
Sistem bazat pe puncte de actiuni
Tragere de carti
TematicaConstruire de orase
Medieval
Anul Publicarii2013
Varsta minima recomandata10+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Asmodee
  • Pret final(excluzand transportul)

În Les Bâtisseurs: Moyen-Âge, cărțile reprezintă clădiri sau muncitori. Jucătorii înscriu puncte (și câștigă bani) terminând construcția de clădiri, în timp ce plasarea unui muncitor pe un sit de construcție costă bani.
Fiecare clădire are 4 caracteristici (dulgherie, zidărie, arhitectură și tencuire) evaluate între 0 și 5, muncitorii fiind și ei evaluați în același interval. Pentru a termina o construcție, jucătorul trebuie să adauge destui muncitori pentru a acoperi caracteristicile.

Les Bâtisseurs înseamnă în franceză ”muncitorii”, scopul fiind de a aduna 17 puncte de victorie, construind și desemnând muncitori acelor clădiri pentru puncte și bani. La începutul jocului fiecare jucător primește 10 bani și un ucenic. Pe tablă sunt plasați 5 clădiri și 5 muncitori. Pachetul de clădiri și cel de muncitori sunt puse de-o parte pentru mai târziu.

Într-un tur poți lua 3 acțiuni gratuite și poți plăti 5 pentru fiecare extra-acțiune. Opțiunile sunt:
1. Deschiderea unui sit – ia o clădire din cele 5 disponible și pune-o în fața ta. Trage o nouă clădire pentru a completa setul de 5 clădiri;
2. Recrutarea unui muncitor – alege un muncitor din rând și trage unul nou pentru a îl înlocui;
3. Desemnarea unui muncitor la o clădire – trebuie să îi plătești salariul. Fiecare clădire necesită resurse și fiecare muncitor oferă o cantitate mică de resurse. Când cerințele pentru clădiri sunt îndeplinite, primești punctele și monedele indicate și întoarce clădirea. Toți muncitorii redevin astfel disponibili;
4. Primirea banilor – 1 acțiune 1 ban, 2 acțiuni 3 bani, 3 acțini 6 bani. La sfârșitul jocului 10 bani valorează 1 punct.

Există de asemenea și unele mașini în pachetul de clădiri care, odată completate devin muncitori cu resurse și puncte. Când un jucător atinge 17 puncte, se apropie sfârșitul jocului. Toți ceilalți jucători mai au un tur, toate punctele fiind numărate, inclusiv cele din bani. Jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă Les Bâtisseurs: Moyen-Âge.

Componente:
• 42 cărți de muncitori (63 x 88 mm);
• 42 cărți de clădiri (inclusiv 8 mașini);
• 15 jetoane din plastic aurii;
• 25 jetoane din plastic argintii.

Premii și nominalizări:

2014 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee
2014 As d'Or - Jeu de l'Année Prix du Jury Winner