Ora Et Labora (2015 English Second Edition)

Disponibil la comanda

279 RON

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori1
Numar maxim de jucatori4
Dependent lingvisticMinor
TematicaConstruire de orase
Dezvoltare teritoriala
Economic
Industrial
Medieval
Religios
MecaniciPlasare de oameni
Realizare colectii
Anul Publicarii2011
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Z-Man Games
  • Pret final(excluzand transportul)
Descarca regulament:Engleza

În Oră Et Labora, fiecare jucător este conducător de mânăstire în epoca medievală. Acesta trebuie să achiziţioneze terenuri și să dezvolte mănăstirea - cu mici ateliere care vor produce resurse și venituri. Scopul final este de a construi o infrastructura funcțională pentru a produce obiecte de prestigiu cum ar fi cărți, ceramică, obiecte ornamentale și relicve sfinte astfel încât să strângă cele mai multe puncte la final.

Acest joc are niște mecanici oarecum similare cu Le Havre, cum ar fi cartonașele de resurse cu două fețe și care pot fi îmbunătățite din resurse de bază în ceva mai avansat. Fiecare jucător are o table de joc personală. Clădirile noi sunt introduse în joc din când în când și jucătorii le pot construi pe tabla proprie din resursele strânse (există niște restriciţii în privința terenurilor pe care se pot construi anumite clădiri). Unele terenuri au pomi sau ziduri pe ele astfel încât înainte de a le folosi pentru construcții noi trebuie curățate dar oferă resurse după curățare.

Jucătorii mai au și 3 muncitori pe care îi pot plasa în clădiri pentru a realiza acțiunile asociate cu acele clădiri. Muncitorii tebuie să stea pe loc până sunt plasați toți trei. Poți folosi propriile clădiri sau pe ale altor jucători cu mențiunea că pentru clădirile care nu îți aparțin trebuie să plătești o mică taxă. Eficienţa cu care construiești propriile clădiri și modul în care folosești resursele va determină locul tău pe tabela de scor de la finalul jocului.

Premii și nominalizări:

2013 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
2012 Spiel des Jahres Kennerspiel des Jahres Recommended
2012 JoTa Best Gamer Game Nominee
2012 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee
2012 Gra Roku Game of the Year Nominee
2012 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee
2012 Best Gamer Game Critic Award
2011 Meeples' Choice Award
2011 Jogo do Ano Winner
2011 Jogo do Ano Nominee


Din Aceeasi Familie