Polis: Fight for the Hegemony (2014 English Second Edition)

Disponibil la comanda

219 RON
Momentan nu este in stoc

ComplexitateMedie
LimbaEngleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori2
Durata (minute)150
Dependent lingvisticMinor
MecaniciControl teritorial
Ordinea de joc variabila
TematicaAntichitate
Civilizatie
Economic
Lupta
Anul Publicarii2010
Varsta minima recomandata14+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Asylum Games
  • Pret final(excluzand transportul)

Polis : Fight for Hegemony - este un joc de civilizaţie de 2 jucători ce se desfăşoară la începutul conflictului dintre cele 2 polisuri ale secolului 5 I.H. : Atena şi Liga Deliana împotriva Spartei şi a Ligii Peloponesiene. Câştigătorul va fi imperiul cu populaţie şi prestigiu mai mare la sfârşitul jocului.
Cu un imperiu în creştere, hrănirea oamenilor devine scopul principal. Grâul era rar în Grecia, aşa că ambii jucători trebuie să asigure alte bunuri şi rutele pentru cele 5 pieţe pentru a putea să le schimbe pe grâu. Fiecare teritoriu oferă diferite cantităţi de lemn, metal, vin, ulei de măsline, argint şi ceva grâu ; ultimele 2 sunt greu de găsit dar preţioase. Depinde de tine dacă vrei să obţii mai mult din aceeaşi resursă sau mai puţin din mai multe. La fiecare tur primeşti resurse dintr-un teritoriu pe care ai ceva populaţie(susţinători ai imperiului) dar la sfârşit şi ei trebuiesc hrăniţi.
Lupta pentru controlul teritoriilor şi asediile polisurilor este o slujbă pentru hopliţi, triemele se vor chinui să asigure rutele către Egipt, Persia…pentru a putea comercializa cu ei când preţurile sunt scăzute şi buna utilizare a diplomaţiei ar putea convinge un Polis să se alăture Ligii tale cu uşurinţă.
Un polis îţi poate fi aliat dar sunt foarte mândrii de independenţa lor aşa că va trebui să creezi nişte proiecte(statui, temple, artişti, filosofi, jocuri…) pentru a câstiga prestigiu necesar pentru toate manevrele militare.