Trajan

Numar produse:

199 RON  184 RON
Economisesti: 15 RON 

In stoc

ComplexitateMedie
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori4
Durata (minute)90
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciManagement de carti de joc
Realizare colectii
Tragere de carti
TematicaAntichitate
Politica
Anul Publicarii2011
Varsta minima recomandata12+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: HUCH! & friends
  • Pret final(excluzand transportul)

Trajan este un joc de dezvoltare ce are loc în Roma antică. Jucătorii încearcă să își crească influența și puterea în diferite arii cum ar fi influența politică, comerțul, dominația militară și alte părți importante ale culturii romane.

Mecanismul central al jocului folosește un sistem similar cu Mancala un joc foarte vechi bazate pe gropițe și mărgele. Un jucător are 6 acțiuni disponibile: construcția, comerțul, câștigarea de plăcute din forum, armata, influențarea senatului și plasarea de plăcuțe pe tabloul sau de joc.

La începutul jocului, fiecare jucător are două piese colorate diferit în fiecare din cele șase secțiuni ale tablei sale de joc. Într-un tur, jucătorul ia toate piesele dintr-o secțiune și le redistribuie una câte una în celelalte secțiuni. Jucătorul va realiza acțiunea din secțiunea unde a ajuns ultima piesă. În plus în funcție de culori jucătorul poate realiza și o acțiune suplimentară. Prin aceste mișcări jucătorii câștiga puncte de victorie. Cine strânge cele mai multe puncte câștigă jocul.

Premii:

2012 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Winner
2012 Lucca Games Best of Show (Italy), Winner, Best Board Game for Experts
2012 Tric Trac d'or (France), Game of the Year, 2nd place Tric Trac d'argent