Wallenstein - Big Box

Numar produse:

289 RON
In stoc

ComplexitateMedie
Mare
LimbaFranceza
Germana
Engleza
Numar minim de jucatori3
Numar maxim de jucatori5
Durata (minute)120
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciActiuni simultane
Control teritorial
Ordinea de joc variabila
Sistem bazat pe puncte de actiuni
TematicaDezvoltare teritoriala
Economic
Renasterea
Anul Publicarii2012
Varsta minima recomandata12+
  • Model: Jocul de baza +
  • Produs de: Queen Games
  • Pret final(excluzand transportul)

The 2012 rerelease of Wallenstein tweaks the 2002 title from designer Dirk Henn and publisher Queen Games, while including two new expansions.
Ediția relansată în 2012 a jocului Wallenstein rafinează ediția din 2002 crreată de Dirk Henn și în același timp adaugă și două extensii.
Setările înițiale precum și modul de joc este identic in cele două ediții. Jocul se desfășoară în anul 1625 an în care Războiul de 30 de ani e pe cale să erupă. Diferiți lideri militari cum ar fi Albrecht von Wallenstein sau Gottfried Heinrich Graf zu Pappenheim străbat țara în lung și în lat, luptând pentru teeritorii și încercând să obțină cât mai mult. Jocul acoperă o perioadă de doi ani, jucătorii stabilind acțiunii în cele trei sezoane deschise manevrelor militare: primăvară, vară și toamnă și apoi în iarnă evaluându-se posibile lipsuri la aprovizionare sau eventuale revolte ce pot afecta scorul ce se calulează la sfârșit de an. La sfârșitul celui de al doilea an jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă (se primesc puncte pentru terenuri și clădiri aflate sub control propriu).
În sezoanele de acțiune se amestecă zece cărți de acțiune și apoi se așează pe masă, cinci cu fața în sus și cinci cu fața în jos. Se întind deasemenea cele cinci plăcuțe de bonus (acestea oferă bani, grâne sau armate suplimentare). Apoi fiecare jucător alocă în mod secret una dintre cărțile de domeniu sau o carte albă fiecăreia din cele zece cărți precum și cărților bonus și licitației pentru ordinea de joc. După tragerea uynei cărți eveniment pentur acea rundă și după stabilirea ordinii de joc, jcuătorii realizează acele acțiuni conform acestei ordini. Taxarea unui domeniu sau rechiziționarea de grâne crește șansele acelui domeniu de a se revolta, totuși fără bani șo fără hrană pentru trupe nu se poate face nimic.
Luptele și revoltele sunt stabilite cu un turn de zaruri în care jucătorii dau drumul armatelor implicate sau tăranii. Trupele care ajung jos vor fi cele care participă la luptă celelalte putând intervenii doar într-o etapă ulterioară.
Cele doua extensii incluse în această ediție de Wallenstein sunt:
"Emperor's Court" în care armatele care cad din turn devin curteni lacurtea Împăratului și se luptă pentru favoruri (acțiuni speciale)
"Landsknechte" poate fi combinat cu cealaltă extensie sau poate fi utilizată separat constă într-un set depatru cărți pentru fiecare jucător aranjate într-un teanc ordonat aleator. Dacă după determinarea ordinii jucătorilor un jucător controlează domenii în patru regiuni diferite el îndepărtează cartea din vârful teancului și primește un bonus conform cărți respective. Teancul se reface după sezonul de iarnă.


Comentarii curente: 2

Din Aceeasi Familie