Ys (English Third Edition)

Numar produse:

174 RON
In stoc

  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Rio Grande Games
  • Pret final(excluzand transportul)

În timpuri demult trecute, Regele Gradlon a ridicat magnificul oraș Ys pentru fiica sa Dahut. Ziduri-de-mare uriașe protejau orașul de valuri violente. Dahut a decis să facă din Ys cel mai puternic loc din Britania; așadar a trimis dragoni să captureze nave de negustori încărcate cu bijuterii care navigau în largul mării...

În fiecare tur navele pline cu pietre prețioase ajung în porturile orașului. Jucătorii, în rolul de prinți-negustori din Ys își trimit echipele la muncă în cele 4 zone ale orașului și decid pe ce cartier să se axeze. Ei controlează portul pentru a lua bijuteriile speciale negre, zona comercială pentru a avea un avantaj financiar sau palatul pentru a influența personajele influente. Însă jucătorul care domină zona ca întreg e cel care are de făcut prima alegere a pietrelor prețioase cărate în interiorul navei ancorată acolo. Nu uita de piața de pietre prețioase devreme ce alți jucători își pot trimite agenții pentru a influența valoarea diferitelor tipuri de bijuterii, făcându-ți colecția mai puțin valoroasă.

Fiecare jucător are o echipă de 11 agenți de diferite nivele. Aceștia sunt plasați pe turul jucătorilor, unii cu fața în sus și unii cu fața în jos. Păcălește-ți oponenții în legătură cu intențiile tale, indiciile false fiind cheia spre victorie.

La finalul jocului, jucătorul care a acumulat cel mai mult aur (puncte de victorie) este câștigătorul.


Premii și nominalizări:
2005 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee
2005 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee
2005 Tric Trac Nominee