Kakerlakenpoker Royal

Numar produse:

54 RON
In stoc

ComplexitateMica
LimbaGermana
Romana(printat)
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori6
Durata (minute)20
Dependent lingvisticIndependent
MecaniciManagement de carti de joc
Realizare colectii
TematicaCacealma
Joc de carti
Joc de petrecere
Anul Publicarii2004
Varsta minima recomandata8+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Drei Magier Spiele
  • Pret final(excluzand transportul)

Ca şi în jocul părinte, Kakerlakenpoker(Pokerul Gândacilor) – Pokerul Gândacilor Royal nu are nimic de-a face cu pokerul – înafară că jocul se bazează pe cacealma, cărţile au gândaci, şobolani desenate pe ele în loc de dame sau aşi. Pentru a aranja jocul, se amestecă cărţile şi se împart jucătorilor. Pe tură, un jucător ia o carte din mână, o aşează cu faţa în jos şi o dă unui jucător declarând ce fel de carte e. Jucătorul care o primeşte poate să :
 - Accepte cartea – spunând fie adevărat sau fals, apoi arătând cartea. Dacă jucătorul greşeşte în alegerea făcută atunci păstrează cartea cu faţa în sus, dacă a avut dreptate, jucătorul care i-a dat cartea o păstrează cu faţa în sus.
 - Paseze cartea altui jucător – uitându-se la ea prima dată ca apoi să spună fie acelaşi tip de gândac fie altul. Următorul jucător va avea aceleaşi alegeri de făcut cu excepţia când toţi văd cartea iar ultimul jucător este obligat să spună ceva despre ea.
Jocul se termină când un jucător nu mai are cărţi de dat sau când are 4 cărţi cu acelaşi tip de gândac în faţă. În orice caz, acest jucător pierde şi ceilalţi câştigă.
Faţă de jocul original, varianta Royal aduce reguli noi şi alte tipuri de gândaci « roiali « pentru a crea mai multe opţiuni pentru jucători.
Premii şi Nominalizări :
2004 Fairplay À la carte Winner
2004 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Nominee
2004 Spiel des Jahres Recommended
2005 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners
2006 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee
2007 Hra roku Nominee