Maria (2012 English Second Edition)

Numar produse:

229 RON
In stoc

ComplexitateMare
LimbaGermana
Engleza
Numar minim de jucatori2
Numar maxim de jucatori3
Durata (minute)240
Dependent lingvisticMinor
TematicaJoc de razboi
Lupta
Negociere
Politica
MecaniciIntroducerea de unitati in secret
Management de carti de joc
Miscare pe tabla
Simulare
Anul Publicarii2009
Varsta minima recomandata14+
  • Model: Jocul de baza
  • Produs de: Histogame
  • Pret final(excluzand transportul)

Maria este un joc bazat pe Războiul Austriac de Succesiune în care Austria a fost atacată de Prusia, Franța, Bavaria și Saxonia, în timp ce doar Marea Britanie, Hanovra și Olanda (formând așa-numita Armată Pragmatică) au ajutat-o.

Maria este în principal un joc de 3 jucători. Unul este Austria, unul este Franța plus Bavaria, în timp ce al treilea are rolul schizofrenic de a juca Prusia (adversarul Austriei) și Armata Pragmatică (aliata Austriei) în același timp. Acest lucru este posibil prin divizarea hărții în 2 părți, harta Flandrei și harta Boemiei.

Maria este derivat din jocul premiat Friedrich, dar are propriul său caracter, inclusiv politică, husari, marșuri forțate, alegeri imperiale, trădarea Saxoniei și anexarea Sileziei de către Prusia. Manevre subtile, capoturarea de fortărețe, retrageri prudente și politici machiavelice sunt puncte-cheie către victorie. Însă jucătorii trebuie să fie precauți: cine își folosește Cărțile Tactice prost in luptă, se poate trezi dintr-o dată nu pe drumul spre glorie, ci spre drumul către ruină.

Maria ne duce în era secolului 18 a luptelor aprige pentru putere. Poate fi jucat în 2 variante: una mai scurtă, simplificată pentru un joc introductiv sau cea mai lungă, dar bogată, cu campaniile sale simultane în Boemia și Flandra.

Premii și nominalizări:
2009 Jogo do Ano;
2009 Jogo do Ano Nominee;
2010 Golden Geek Best Wargame Nominee;
2010 JoTa Best Wargame Nominee;
2011 Juego del Año Tico Nominee.


Comentarii curente: 1

Clientii care au cumparat acest produs, au cumparat si...